ATAG Verwarming Nederland

 

ATAG Verwarming Nederland – Wie zijn wij?

Al ruim 70 jaar worden in het Nederlandse Lichtenvoorde door ruim 200 medewerkers prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Vakmanschap en nuchterheid staan hierbij centraal, naast een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten.

 

Waarom we de dingen doen, zoals we ze doen...

ATAG is van oorsprong actief in de aardgasmarkt en blijft hierin ook een belangrijke rol spelen. De vervangingsmarkt van CV-ketels –ruim 400K stuks - zal ook de komende jaren blijven bestaan.
Wel wordt de focus meer en meer verlegd naar andere - duurzamere – oplossingen dan aardgas. Hierbij is inzetten op één systeem niet wenselijk, want iedere woning vraagt om een eigen warmteoplossing. Belangrijk is om opties aan te bieden die het beste passen bij de specifieke woonsituatie.
 
De ATAG visie rondom verwarmen - nu en in de toekomst - is daarom gebaseerd op 4 duurzaamheidsstappen, die leiden naar CO2 neutraal. Van verwarmen met aardgas, zon, hybride tot een All-Electric oplossing, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en leverbaar.
 
Hierbij wordt er niet gekozen op basis van energievorm en techniek, maar wordt de keuze gemaakt op basis van hoe snel en efficiënt mogelijk de uitstoot van CO2 tot een minimum kan worden beperkt. Hierbij wordt ook de samenwerking gezocht met andere vormen van energie, zoals bijv. waterstof en warmtenetten.
 
Samen met u als woningbouwcorporatie, architect, bouwer, installateur en toeleverancier wil ATAG een klantgerichte invulling geven aan duurzaamheid, CO2 besparing en reductie van het aardgasverbruik, waarbij ATAG zowel voor bestaande bouw, nieuwbouw als utiliteitsbouw specifieke oplossingen beschikbaar heeft om aan de ambitie te voldoen om in 2050 in Nederland energieneutraal te zijn.
Nu is het moment om verder te investeren in duurzame oplossingen, waarbij de energiekosten worden verlaagd, de CO2 emissie vermindert en het wooncomfort van bewoner/gebruiker stijgt. ATAG wil ondersteuning bieden bij het invullen van duurzame oplossingen in de bouw. Hierbij is samenwerking tussen alle schakels in de bouwkolom erg belangrijk.
 

Sprekende getallen

Samen met ATAG genieten wereldwijd ruim 950.000 huishoudens dagelijks van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte en gemak. Iedere 8 minuten wordt er ‘ergens ter wereld’ een ATAG verwarmingsproduct geïnstalleerd.

De ATAG dealers, ruim 600 speciaal getrainde installatiebedrijven, spelen een belangrijke rol bij ATAG. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan een comfortabele en energiezuinige woning.

Onderdeel van Ariston Thermo Group
Ariston Thermo is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2019 werd een omzet behaald van € 1,71 miljard en werden er wereldwijd – in meer dan 150 landen –  8,2 miljoen producten verkocht. 

Neem 2 minuten een kijkje in de wereld van ATAG Verwarming: https://vimeo.com/340389363
www.atagverwarming.nl/zakelijke-markt
www.bouwheo.nlGalileïstraat 27, 7131 PE Lichtenvoorde • Postbus 105, 7130 AC Lichtenvoorde

 www.atagverwarming.nl nl.elco.net www.ariston.com/nl-nl