PoederCoating Bolsward | een professioneel en betrouwbaar bedrijf gevestigd in het noorden van Nederland

PoederCoating Bolsward is een professioneel en betrouwbaar bedrijf gevestigd in het noorden van Nederland. Samen met het team van 15 enthousiaste en gemotiveerde professionals garandeert PoederCoating Bolsward elke dag advies op maat bij de uitvoering van diverse klantwensen.

 
Poedercoating biedt de perfecte bescherming en geeft de mooiste afwerking.

Poedercoaten is sterk, zeer slag- en slijtvast en biedt optimale bescherming tegen UV straling en extreme weersinvloeden. Het is gemakkelijk te reinigen door de harde, gladde en fraaie afwerking en is hierdoor ook uitermate geschikt voor industriële toepassingen. Bovendien is het gehele proces bijzonder duurzaam. Het milieu wordt ontzien omdat tijdens het proces geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de poederlak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het product te laten hechten. Ook wordt de poederlak die niet aan het product hecht hergebruikt.
 
Het proces van poedercoaten.
Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen polyesterpoeder op een positief geladen product verstoven wordt. Hierdoor blijft de poeder tijdelijk plakken, waarna het in de oven gesmolten of uit gemoffeld wordt.
Moffelen is het harden van lakken en coatings doormiddel van warmte. In de oven wordt het product met de aangehechte poeder op circa 180 graden gebracht, waardoor de poeder smelt en de polyester poedercoating zijn uiteindelijke eigenschappen krijgt en een perfect eindresultaat oplevert.


 

 
Ben je benieuwd wat PoederCoating Bolsward www.poedercoatingbolsward.nl voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met PoederCoating Bolsward via 0515 – 57 46 47 of via email: info@poedercoatingbolsward.nl