Remote Engineer

Kort geleden is Remote Engineer ook lid geworden van de Noordster Handelsclub.

De oorsprong van Remote Engineer komt vanuit de vraag van een machinebouwer. De wens van deze klant was om hun machines op afstand te kunnen benaderen en beheren. Vooral met het doel reistijd en kosten te besparen, maar ook om de service richting hun klanten te verbeteren.

Afgelopen jaren heeft Remote Engineer zich ontwikkeld tot een organisatie met verschillende afdelingen en expertises op het gebied van industriële automatisering. Remote Engineer bestaat nu al ruim 10 jaar en het team telt nu ruim 20 gemotiveerde collega’s.

De markt is in deze periode enorm veranderd. Ontwikkelingen op het gebied van IIoT en Industrie 4.0 gaan in een razend tempo. Remote Engineer heeft daarom niet stil gezeten en biedt nu een breed scala producten en diensten. Naast Remote Access oplossingen kunt u ook terecht voor diverse typen maatwerkprojecten. Het bedrijf biedt nu bijvoorbeeld ook oplossingen om meer inzicht te krijgen in de prestaties van machines en andere type apparaten om voorspellend onderhoud aan machines uit te kunnen voeren. Remote Engineer is o.a. ook actief in de machinebouw-wereld, gebouwbeheer en watermanagement.

Het totaalconcept bestaat uit een industriële VPN router die werkt als een verlengstuk van machines en installaties. Een monteur kan eenvoudig met een computer, laptop of smartphone op afstand machines programmeren en analyseren. Hierdoor kan gerichter onderhoud aan machines uitgevoerd worden wat resulteert in hogere klanttevredenheid, betere beschikbaarheid, en het besparen van tijd, reiskosten en arbeidskosten. Daarnaast kan een bedrijf door middel van administratieve tool tevens bepalen wie toegang heeft tot een machine en tot welk niveau.

De industriële VPN routers zijn Plug & Play en worden vooraf geconfigureerd en getest. Dit betekent dat er geen ingewikkeld installatie werk aan te pas komt. Simply Connect and control!

Remote Engineer streeft ernaar middels technische innovaties de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. Remote Engineer biedt de beste werkomgeving voor mensen die onze passie delen en samen biedt het bedrijf relaties en samenwerkingspartners grote meerwaarde in het optimaliseren van operationele processen, kostenreductie en verduurzaming.

www.remoteengineer.eu
linkedin.com/remote-engineer